30.1.2016

Asumistuet vuokranantajien ja keinottelijoiden pussiin

Eilisessä Rakennuslehdessä oli laaja selvitys pääkaupunkiseudun vuokrista. Se mm osoitti, että ay-liikkeen omista "sosiaalinen" asuntotuottaja VVOn vuokrat ovat Helsingissä 30-40% korkeampia kuin kaupungin asunnoissa ja Espoossa ja Vantaalla jopa korkeampia kuin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat! Lisäksi VVO näyttää kääntäneen Y-Säätiö -kaupassa 35 MEUR vuokralaisten etukäteen maksamia korjausrahoja.
Kuvasta näkyy asumistukea saavien huima kasvu. Asumistuki yhteensä 1,732 MEUR menee kokonaisuudessaan vuokranantajien ja keinottelijoiden pussiin.

Kauniaisissa VVO vaatii kolmen 1969-70 rakennetun (Asematie 10-14) kerrostalon purkamista ja 40% lisää rakennusoikeutta.  VVOn mukaan rakennusten tekninen kunto on huono ja ne ovat teknisen elinkaarensa lopussa. VVO kirjoittaa selkeästi, että "WO Kodit Oy ei tule korjaamaan Asematien kohteita."

Myös maanantaisessa MOT-tvohjelmassa käsiteltiin VVOn touhuja. Samalla siinä tuli esiin min Jan VAPAAVUOREN suhmurointi valtion asuntorahoituksen ns välimallin kanssa 2009-10. Tällä kahden vuoden rahoitussysteemillä saatiin kallisvuokraisia asuntoja vain 10 vuoden vuokrausvaatimuksella ja mm Peter FAGERNÄS  (Taaleritehdas ym) jälleen kerran kauhomaan rahat veronmaksajien kukkarosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.