5.3.2015

Demariministerit: Lähiökehityksestä vientiruote – anna mun nauraa

Asuntoministeri Pia Viitasen (sd) perustama lähiöneuvottelukunta aloitti työnsä vuoden 2014 tammikuussa. Tavoitteena on kehittää lähiöitä ja lähiöpolitiikkaa niin, että asuinalueiden eriytyminen pysähtyy ja asukkaiden hyvinvointi lisääntyy. Asuntoasiat ovat kuitenkin vain yksi puoli lähiöiden kehittämisessä. Siksi Viitanen pyysi mukaan työministeri Lauri Ihalaisen (sd), peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd), sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) ja opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd).

Nykyinen neuvottelukunta päättää työnsä, mutta lähiöitä ei ole saatu valmiiksi. Ihalainen ajattelee jo pidemmälle lähiötyön yhteiskunnallista merkitystä. "Hyvien lähiöiden kehittämishanke voisi olla joskus vientituote, jos osaisimme oikein kehittää tätä elävän, tasa-arvoisen ja yhteisöllisen lähiön konseptia. Konseptilla on maailmalla kysyntää. Monissa maissa eriarvoistumisen ongelmat ovat paljon, paljon suurempia", sanoo Ihalainen. Ainakin Viitanen antaa idealle peukkua.
Moni maa on työstänyt asiaa jo vuosia. Suomi lähtee nollasta, ja eikö vain heti vientituotteeksi. Yleensäkin näyttää olevan niin, että kun meillä tehdään selvitys (ja useimmiten epämääräinen strategia) jonkin huonolla tolalla olevan asian korjaamiseksi, niin samalla se korjataan ”Euroopan parhaaksi” ja siirrytään ”maailman johtavaksi maaksi” asiassa.
Epärealistiset tavoitteet ovat haitaksi koko asialle; "tää on taas sitä samaa tyhjää liturgiaa"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.