14.11.2016

Kunnat tekivät yhteisen 82 aurinkovoimalan tilauksen

Tilaus kattaa tällä hetkellä 82 aurinkovoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 1,2 MWp. Mukana on tässä vaiheessa 36 kuntaa ja kuntatoimijaa. Suurimmista kaupungeista sitoumuksensa ovat antaneet muun muassa Helsinki, Tampere, Oulu ja Seinäjoki. Verrattuna koko Suomen noin 30 MWp:n aurinkovoimalakapasiteettiin hanke edustaa 4%.
Kuntien ei välttämättä tarvitse tehdä kertainvestointia aurinkovoimalaan, vaan ne voivat rahoittaa hankinnan kuukausiveloituksella. Laitteet ja niiden toiminta ovat kuukausiveloitusmallissa laitetoimittajan vastuulla 12 vuoden takaisinmaksuajan ajan. Kuukausiveloitusmallissa voimala on lisäksi laskennallisesti kutakuinkin kustannusneutraali 12 vuoden ajan, sillä kuukausiveloituksen kustannukset tulevat takaisin säästönä sähkölaskussa. 12 vuoden takaisinmaksuajan jälkeen voimala tuottaa lähes ilmaista sähköä elinkaarensa loppuun asti. [tt/rl]
Tästä lyhyestä uutisesta jää puuttumaan kokonaan tiedot hinnoista sekä mahdollisista tuista. Jos korot vähänkin nousevat, pitenee takaisinmaksuaika oleellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.