24.5.2014

Voi tätä helvettiä!

Jatkuvasti lisääntyvät ja kiristyvät vaatimukset rakentamiselle kiristävät pinnaa ja nostavat kustannuksia. 22 May 2014 verottajalta tuli ulos tiedote, jossa annetaan periksi huonosti valmistellun rakennuttajien uuden ilmoitusvelvollisuuden täytäntöönpanosta. Ja verottaja omahyväisesti sysää vastuun ilmoitusvelvollisille: "Tietojen kerääminen on osoittautunut yritysten omaa arviota hankalammaksi." ja "Tilaajapuolella ei herätty ajoissa huomaamaan, että uusi ilmoitusvelvollisuus ei koske vain rakennusyrityksiä, vaan kaikkia rakennus- ja kunnossapitotöiden tilaajia, kuten muiden alojen yrityksiä, taloyhtiöitä ja kuntia." Eikä ilmoituslomakettakaan ole verottaja saanut valmiiksi.

Ja sitten pari tarpeellista lisäystä tiedotteeseen:
  • Tiedot annettava kuukausittain kaikista rakennus- ja remonttihankkeista, joiden kustannus on yli 15 kEUR (+ ALV). Tämä koskee myös asunto-osakeyhtiöitä.
  • Vain kotitalouksia koskee helpotus (ihme), jonka mukaan ilmoitus annetaan vain kertaalleen ja vain rakennuslupaa vaativista töistä. Mutta kaikista töistä, myös alle 15 kEUR töistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.