24.9.2013

Pajakkala: Meillä ei ole varaa kasvattaa korjausrakentamista

Tilaisuudessa Korjausrakentamisen iltapäivä 17 Sep 2013 käsiteltiin nimensä mukaisia asioita. Puheita pitivät valtiovallan ja rakentajien edustajat. Varsinaista asiakasta eli asukasta/kuluttajaa ei estraadilla näkynyt. Tuttua sanahelinää paransi Pekka PAJAKKALAn ansiokas esitys korjausrakentamisesta ja sen trendeistä Euroopassa; katso seuraava kuva. [klikkaa kuva suuremmaksi]

Olen vuosien varrella puhunut ja kirjoitellut siitä, mitä kaikki maksaa ja mikä on minkin uuden määräyksen ja vaatimuksen kustannus ja varsinkin sen takaisinmaksuaika. Nyt Pajakkala sanoi asian suoraan: Suomi ja Saksa käyttävät n. 6 % BKT:stä korjaamiseen, nousuvaraa ei juuri oleKorjausvelan poistamisessa on tärkeä tehdä priorisointeja: Terveellisyys, turvallisuus ja toiminnallisuus etusijalle; Myös alasajoja, kaikille rakennuksille ei ole jatkossa käyttöä/tarvetta. Pajakkalan kokoesitys löytyy tästä (26 slides, 0.85 MB). Rakennuslehti 10 Oct 2013 teki tästä asiasta koko takasivun jutun.

Pajakkala esiintyi tilaisuudessa nimikkeellä johtava neuvonantaja VTT. Tuoreen Rakennuslehden mukaan VTTstä irtaantuu markkina-analyysiyritys, jonka osakkaana ja hallituksen jäsenenä Pajakkala jatkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.