15.12.2014

Ilmalämpöpumput tekevät melkein kaiken?

Hengitysliiton ja Allergia- ja astmaliiton mukaan ilmalämpöpumppu on hyvä apu sisätilojen lämmittämisessä ja viilentämisessä - mutta ne eivät auta kaikkiin sisäilmaongelmiin:
  • Ilmalämpöpumpuissa on suodattimia, mutta varsinaisia ilmanpuhdistimia ne eivät ole. Pötyä: Sellaiset laitteet, joissa on esim Sharpin plasmacluster-filtteri myös puhdistavat ilman.
  • Ilmalämpöpumput eivät myöskään korvaa toimivaa ilmanvaihtojärjestelmää. eivät poista sisätiloista likaista ilmaa eivätkä tuo raikasta ilmaa tilalle. Totta: Eivät tietenkään ole ilmanvaihtokoneita (ei mene putkea sisään eikä ulos).
  • Sisäyksikkö tulisi imuroida vähintään kerran kuukaudessa ja suodattimet puhdistaa parin viikon välein. Pötyä: Puhdistustarve riippuu tilasta ja sen käytöstä. Laitteissa on merkkivalot eri toimenpiteille.
  • Kerran kahdessa vuodessa huolto tulisi tehdä ammattilaisen toimesta. Pötyä: Tällä ajattelulla kaikkia kodin koneita pitäisi huollattaa ammattilaisella parin vuoden välein. Tärkeämpää olisi teettää lääkärintutkimus ja huollattaa asukkaita itseään parin vuoden välein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.