5.11.2013

Valtion 115 MEUR avustus korjausrakentamiselle "verorahojen väärinkäyttöä"

Kiinteistöliiton lakimies Jaana Salmen vertasi elvytysrahaa lottoarvontaan. Hyödyn saaminen on yhtä todennäköistä. "Tavallinen pieni asuntoyhtiö on paljon huonommassa asemassa kuin iso ammattimaisesti hoidettu yhtiö, joka voi tehtailla hakemuksia ARAaan."
Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Niskanen kuvasi elvytysrahaa järjettömäksi. "Kymmenen prosentin avustuksella ei ole mitään vaikutusta siihen aloitammeko remontin vai ei. Elvytysraha on lähellä edesvastuuttomuutta. Se on julkisen rahan haaskausta".
"Voi hyvinkin puhua lottoarvonnasta. Jos remonttipäätös on jo tehty, taloyhtiö voi vielä jotenkin ehtiä hyötymään avustuksesta. Muussa tapauksessa ei", sanoi vanhempi neuvonantaja Esko Lahtinen FMC Groupista. [Kauppalehti 05.11.2013]

19 Sep 2013 kirjoitin: Miksi valtiovalta ei ota käyttöön alennettua arvonlisäveroa 24% ð 5%, jonka EU sallii? Jokainen ymmärtäisi sen merkityksen, ja se vähentäisi byrokratiaa; ei tarvittaisi aikamääreitä, hakemuksia, käsittelyjä eikä päätöksiä kuten uuden korjausrakentamisen 10% käynnistysavustuksen kohdalla." Eipä tähän min Jutta Urpilainen ole vastannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.