22.5.2013

Sähkön tasalasku tulee takaisin!

Lehdessä Länsiväylä 03.10.2012 herätin kriittisen keskustelun siitä, että uusien "älyboxien" myötä sähkönkuluttajat pakotetaan siirtymään kulutuksen mukaiseen laskutukseen. Se tarkoittaa mm sitä, että kuluttaja joutuu joka kuukausi jännittämään tulevan laskun suuruutta ja rahojensa riittävyyttä talvella.

Eduskunnassa on nyt kuitenkin käsiteltävänä uusi Sählömarkkinalaki (HE 20/2013). Sen mukaisesti tasalaskun voi saada halutessaan takaisin:

69 §  Vähittäismyyjän laskutus 
Maksutapoina on tarjottava ainakin laskutusjakson mukaiseen kulutukseen perustuva vaihtoehto sekä kuluttajan arvioituun todennäköiseen vuotuiseen sähkönkulutukseen perustuviin tasasuuruisiin maksueriin perustuva vaihtoehto.

Kun lähes kaikki kuluttajat on jo siirretty kulutuksenmukaiseen laskutukseen, seuraa muutoksesta takaisin tasalaskutukseen iso rumba. Pyrin seuraamaan asian edistymistä, jolloin erityistä huomiota kiinnitän siihen, että siirrosta ei synny lisäveloitusta eikä tasalaskukuluttajille aseteta mitään ylimääräisiä maksuja; olipa kyseessä energia- tai siirtolasku.

Aiheesta lehdessä Länsiväylä 29 May 2013 ollut kirjoitukseni löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.