19.10.2015

Uutta energia- ja ilmastostrategiaa

TEM min Olli REHN sanoi 24.08.2015 pitämässään puheessa hallituksen käynnistäneen kansallisen energia- ja ilmastostrategian päivittämisen nopeutetulla aikataululla siten, että strategia valmistuu ensi vuonna. Samalla pyysi kommentteja aiheesta. 10.09.2015 lähetinkin ministerille pari kommenttia:
  • Uusi strategia tarpeen: Vain runsaat kaksi vuotta sitten päivättiin 20.03.2013 Kansallinen energia- ja ilmastostrategia valtioneuvoston selontekona eduskunnalle. Tämä strategia sisälsi hurskaita lupauksia ja yltiöpäisiä tavoitteita, joista mikään ei ole toteutunut.  ðVaatii tavoitteellista mutta samalla realistista päivitystä!
  • Aurinkoenergiasta: Kummallisesta syystä Suomen valtiovalta ei usko aurinkoenergiaan. Miksi meillä ei omavaraisenergiassa päästä sähkön nettolaskutukseen, mikä ei maksa valtiolle mitään?
Tästä löytyy kaksi aikaisempaa kirjoitustani.

Ympäristöministeriö asetti 05.10.2015 työryhmän valmistelemaan keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmaa. Suunnitelma laaditaan siten, että valtioneuvosto voisi hyväksyä sen vaalikauden puolivälissä, keväällä 2017. Ensimmäinen keskipitkän aikavälin suunnitelma sisältää toimenpideohjelman, jolla linjataan päästövähennystoimia vuoteen 2030 saakka. Suunnitteluaikataulun taustalla on erityisesti Eurooppa-neuvoston syksyllä 2014 asettama vähintään 40 prosentin päästövähennystavoite vuodelle 2030.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.