22.12.2015

Anne BERNERin sekoilut jatkuvat

Paljon on kirjoitettu viimeisen viikon aikana liikenneministeri Anne BERNERin typeristä/perusteettomista kannanotoista suomalaista liikennettä koskien. Ministeri jatkaa sekoiluaan, nyt Finavian kanssa. Finavian yhtiöjärjestyksen 4§ mukaan "Hallitus on päätösvaltainen, kun yli puolet sen jäsenistä on kokouksessa saapuvilla." 18.12. kuitenkin Finavian 7-henkisen hallituksen vain 3 jäsentä tekivät ministerin tuella suuria päätöksiä. Se, että 4 muuta jäsentä olisivat eronneet (tai vaikka kuolleet) ei muuta asiaa. Yksikin valitus kaataa nämä lainvastaisesti (osakeyhtiölaki 6 luku 3§) syntyneet päätökset.

Apuun haettiin sitten ensi kauden puheenjohtajaksi valittua Harri SAILASta; eipä taida auttaa, tarvittaisiin uusi yhtiökokous (sehän toki 100% valtionomistamelle yhtiölle onnistuisi parissa päivässä).  Nyt kuitenkin asiaan puuttuu jo Valtiontalouden tarkastusvirasto - VTV. Ja se on oikein. Kyseessä on laillisuus ja veronmaksajien rahat 34MEUR.

23 Dec 2015 Kauppalehti kirjoitti Bernerin lähtölaskennan alkaneen. Tähän ministeri vastasi (fbssä) voimattomasti, toki kiistää kaiken. Tämänpäiväisessä Hesarissa ministeri ei halua pitää yhtiökokousta mutta samalla luopuu ennen 2011 syntyneistä menetyksistä 10MEUR! Taloussanomien mukaan Berner pääsee sekoilussaan työmin Urpo LEPPÄSEN seuraan VTVn tutkittavana.
28 Dec 2015 myös eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj TURUNEN vaati pitämään ylimääräisen yhtiökokouksen kunnolla päättämään asiasta. 29 Dec 2015 VTVn ylijohtaja Marko MÄNNIKKÖ sanoi selkeästi, että Finavian ylimääräinen yhtiökokous tarvittaisiin heti. Ja 30 Dec 2015 tilintarkastajat Deloitte & Touche ja Ernst & Young saivat varoituksen keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunnalta.
Ketä Berner suojelee jättäessään 2010-päätökset ja 10MEUR menetykset tutkimatta? Ketkä olivat silloin hallituksessa ja toimivassa johdossa? Nimiä ei löydy Finavian websiteltä. Hesarin 14 Jan 2016 mukaan Berner ei suojele ainakaan puoluetoveriaan Anu VEHVILÄISTÄ vaan sen sijaan syyttää Finavian 2015 hallituksen puheenjohtajaa Riitta TIURANIEMEÄ, jonka sai savustettua ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.