18.2.2017

Finavia: Bernerin toiminta tuomittiin

Eduskunnan tarkastusvaliokunta antoi eilen mietintönsä koskien min Anne BERNERin toimintaa Finavian sijoitusjupakassa, katso http://energiatyhmyrit.real.fi/2015/12/anne-bernerin-sekoilut-jatkuvat.html.  Valtiontalouden tarkastusvirasto - VTV oli jo aikaisemmin tuominnut ministerin menettelyt, ja nyt valiokunta yhtyi moitteisiin. Mietinnön mukaan Finavian hallitus oli toiminut oikein ja johdonmukaisesti, sen sijaa ministeri sekoili, ohitti hallituksen ja pelasti tilintarkastajat Deloitten oikeudenkäynniltä ja esti tarpeellisen yhtiökokouksen pitämisen. Kepulaisten mukaan Berner ei ole tehnyt mitään rikollista (sic).
Asiasta käydään vielä mielenkiitoinen eduskuntakeskustelu. 10 kansanedustajaa riittää viemään asian perustuslakivaliokuntaan ja sitä tietä mahdollisesti valtakunnanoikeuteen (kuten Kauko Juhantalo 1993).
Eduskunnassa 22.02.2017 Berner kiistää kaiken. Demarit esittävät epäluottamuslauseen, jota vassarit kannattavat (Paavo Arhinmäki TV-uutisissa: Ministerin lausuntoa "voidaan kutsua valehteluksi"). Kiinnostava äänestys perjantaina; erityisesti persujen ja vihreiden edustajat ovat pulassa. Riittävästi tyhjääkin äänestämällä Berner voisi saada kenkää.
Epäluottamuslause kaatui 110-42. Persuilla ja vihreillä kova paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.