22.2.2015

Missä Euroopan korkeimmat rakennukset?

Hesarissa oli 16 Feb 2015 iso juttu pilvenpiirtäjistä. Jutussa oli joitakin puutteita ja virheitä. Kun puhutaan korkeista rakenteista, kannattaa pitää mielessä seuraava jako:

·         rakennukset
·         tornit
·         mastot
·         lisäksi: veden- ja maanalaiset rakenteet, joita löytyy jopa >4 km korkeita/syviä

Vuonna 1994 liityin jäseneksi korkeaa rakentamista edistävään ja tilastoivaan järjestöön Council on Tall Buildings and Urban Habitat - CTBUH. Olin mm yksi 18 kutsutusta asiantuntijasta, jotka äänestyksellä päättivät, että Kuala Lumpurin Petronas Towers (452 m / 1998) on maailman korkein rakennus, eikä Chicagon Sears (nyt Willis)Tower antenneineen (so antenneita ei laskettu mukaan). Viereisessä taulukossa näkyy Euroopan korkeimmat rakenteet.

Todettakoon vielä, että Venäjälle on rakenteilla 3 listassa sanottua korkeampaa rakennusta: 1 Pietarissa (Lakhta Center 463m) ja 2 Moskovassa (Federation Towers - Vostok Tower 373m ja OKO - South Tower 352m). Ja maailman lista muuttuu joka vuosi varsinkin Kiinan pilvenpiirtäjäbuumin seurauksena. Rakenteilla nyt on yhteensä yli 100 korkeampaa rakennusta kuin Euroopassa hehkutettu the Shard Lontoossa, ja suunnitteilla on lähes saman verran lisää.

Lähetin Hesarille yllä sanotun infon, jolloin lehden Kuiskaaja kirjoitti asiasta 21.02.2015 pitkän tästä löytyvän kommentin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.