20.11.2015

Primäärienergiankulutus per capita: Suomi #5

 

Total primary energy consumption reported in this table includes the consumption of petroleum, dry natural gas, coal, and net nuclear, hydroelectric, and non-hydroelectric renewable electricity. Total primary energy consumption for each country also includes net electricity imports (electricity imports minus electricity exports).  [emp]

Mtoe = Million Tonnes of Oil Equivalent

Tässä on samasta lähteestä harvoin nähty kokonaisdata primäärienergian kulutuksesta 2014. Sen mukaan vain 6% edustaa uusiutuvaa energiaa. Eipä ole ihme, että Euroopassa yleisesti käytetty sähkön primäärienergiakerroin on 2.5-3.0 (meillä kerroin olisi matemaattisesti 2.3, mutta on 1.7 poliittisella päätöksellä).
Tosin ydinenergia edustaa 14%, ja se on päästötöntä. Tässä piirakassa se on esitetty nettona, mutta primäärienergialaskelmissa sen kerroin on kuitenkin 3 eikä zero.

EuroStatin mukaan 2013 koko EU28n ydinenergian lämmöntuotanto oli 223 Mtoe ja sähköntuotanto 877 TWh eli 27% kokonaistuotannosta. (Kun tämä sähköntuotanto vastaa 75.4 Mtoe, saadaan ydinvoiman primäärienergiakertoimeksi 2.96.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.