31.1.2015

Vapaavuori Luxemburgiin - Tervemenoa!

Olen vuosien aikana usein tässä blogissa esittänyt perustelua kritiikkiä min Jan Vapaavuoren toiminnasta. Näin erityisesti hänen monin tavoin epäonnistuneesta työstään asuntoministerinä. Nyt hän on lähdössä Euroopan investointipankin apujohtajaksi Luxemburgiin ja jättää eduskuntavaalit väliin. Ja pyrkii demarien Jutta Urpilaisen jo hylkäämälle jäännöspaikalle. Vapaavuori pettyi politiikkaan ja kokoomukseen, kun ei päässyt puolueen puheenjohtajaäänestyksessä edes loppuäänestykseen, vaan hävisi jo Paula Risikolle.

Tämä Hesarin ja Helsingin kokoomusmafian tyrkyttämästä "suurmiehestä" on eri medioissa sanottu mm seuraavaa:
  • Kokoomuksen kokenein ministeri: Oikeasti ei lainkaan kokemusta oikeista töistä.
  • Eniten ministerivuosia nykyisistä kokoomus-ministereistä: Väärin, oikeasti vasta kolmas: (1) Paula Risikko - 7 vuotta 9 kuukautta, (2) Alexander Stubb - 6 vuotta 10 kuukautta ja (3) Jan Vapaavuori 6 vuotta 5 kuukautta.
  • Helsingin kokoomuksen äänikuningas: Väärin, viime eduskuntavaaleissa eniten ääniä sai Ben Zyskowicz 13,407, Jan Vapaavuori 11,203.
Seuraavassa vielä pari kuvausta Vapaavuoren tyrimisistä:
  • Kovalumisena talvena 2010 asuntomin Jan VAPAAVUORI kehotti omakotiasukkaita luomaan lumet katoilta, jotta ne eivät sortuisi. Tämä osoitti ministerin asiantuntemattomuuden ja harkintakyvyn puutteen; yhtään omakotitalon kattoa ei ole koskaan lumen painosta sortunut. Ministerin kehotuksen seurauksena ihmiset nousivat katoille ja putosivat sieltä. 01.03.2010 Hesari kirjoitti, että viikonvaihteessa oli kuollut kolme lumenpudottajaa. Kuinka monta kuolikaan yhteensä? Eräs heistä oli isäni naapuritalon emäntä, joka hautautui pudottamaansa lumeen; kännykkäkään ei häntä pelastanut. Vielä myöhemmin TVssä Vapaavuori puolusteli ohjettaan. Ei anteeksipyyntöä. Ei syyllisyyttä.
  • Ilkka KANERVAn (melkein presidenttiehdokas, ei koskaan oikeissa töissä) lahjusjutun aikaan Vapaavuori vaati lahjuslakien helpottamista. Tähän apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma KALSKE lausui 26.04.2012: "Ihmettelen suuresti sitä, että juuri nyt - kesken oikeusprosessin - päähallituspuolueesta ja pääministeripuolueesta herätetään kysymys siitä, tulisiko lahjussäännöstöä tarkistaa. Pidän tilannetta pöyristyttävänä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.