19.6.2014

VTV: Vapaavuori mestaroi korjausavustukset

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) arvostelee ankarasti vuosien 2009–2010 elvytyskeinona käytettyä korjaamisen suhdanneavustusta. VTVn mukaan avustus oli haitaksi ja nosti hintoja; avustuksen valmistelivat ympäristöministeriön virkamiehet ja lisäksi asuntoministeri Jan VAPAAVUORI osallistui valmisteluun ”poikkeuksellisen intensiivisesti”. Säädösvalmistelun laadukkuudesta tingittiin ja esimerkiksi vaikuttavuusarviointi jäi erittäin pinnalliseksi muodollisuudeksi. ”Kiire säädösvalmistelussa sekä heikko tietopohja muodostavat yleisesti riskin siitä, että poliittiset linjaukset rajaavat tarpeettomasti mahdollisuuksia avoimelle ja laadukkaalle säädösvalmistelulle”. Tästä löytyy Rakennuslehden koko juttu.

Vailla oikeiden töiden kokemusta omaavalle "talousmies" Vapaavuorelle pomottaminen ja mestarointi onkin tyypillistä. Kokoomuksen puheenjohtajakisasta hän putosi alkumetreillä; samalla Suurhelsingin mafia sai nokilleen. Hyvä niin.

Nyt demarien asuntoministeri Pia VIITANEN on sortunut samaan tyrimiseen 115 MEUR perusparantamisen käynnistysavustusten kanssa; katso kirjoitukseni 19 Sep 2013 ja 05 Nov 2013. Ympäristöministeriö ei ota oppia virheistään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.