19.9.2013

Perusparannukseen 10% käynnistysavustus

Valtioneuvoston lisätalousarvioesityksen mukaan valtion asuntorahaston varoista voidaan myöntää käynnistysavustuksia perusparantamiseen: tänä vuonna 15 MEUR, ensi vuonna max 100 MEUR.

Avustusta myönnetään 10 % ARAn hyväksymistä kustannuksista. Työt voi aloittaa vasta sitten, kun avustuspäätös on saatu. Hakulomakkeet löytyvät ARAn sivuilta lähipäivinä: www.ara.fi/kaynnistysavustus. Rahaa ei riitä kaikille ð nopeat syövät hitaat!


Sama asia saataisiin kuitenkin hoidettua helpommin ja halvemmalla ottamalla käyttöön EUn sallima ALV-alennus. Asiasta lähetin asuntoministeri Pia Viitaselle seuraavan emailin: "Viittaan tiistaina 17.09.2013 pidettyyn tilaisuuteen Korjausrakentamisen iltapäivä. Korjausrakentamisen tarve ja rahankulu ovat valtavat. Miksi valtiovalta ei ota käyttöön alennettua arvonlisäveroa 24% ð 5%, kuten alla näytetyssä Hesarin kirjoituksessani esitän? Jokainen ymmärtäisi sen merkityksen, ja se vähentäisi byrokratiaa; ei tarvittaisi aikamääreitä, hakemuksia, käsittelyjä eikä päätöksiä kuten uuden korjausrakentamisen 10% käynnistysavustuksen kohdalla."
--------------------
Ministerin erityisavustaja vastasi: "Verotus ei kuulu ministeri Viitasen toimivaltaan, vaan se on valtiovarainministeriön vastuulla. Kehotankin sinua olemaan tästä yhteydessä valtiovarain-ministeriöön."
Kuten tiedetäänkin, ympäristöministeriötä ei kiinnosta asukkaiden kustannukset, mikä on nähty yhä uusista rakentamismääräyksistä ja energia-säädännön puuttuvista takaisinmaksulaskelmista. Laitoin kuitenkin käydyn email-vaihdon Jutta Urpilaiselle. Odotukset lähentelevät nollaa. Nolla-odotukset toteutuivatkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi.